Почетна / Sport / OGLASILI SE ČELNICI BORCA: Štajk bio, nesporazum rešen
Marketing

OGLASILI SE ČELNICI BORCA: Štajk bio, nesporazum rešen

Rukovodstvo čačanskog superligaša oglasilo se putem zvaničnog sajta kluba. Saopštenje čelnika Borca prenosimo u celosti.

foto: crvenazvezdafk.com

-Dolaskom na čelo kluba u junu mesecu, novo rukovodstvo Borca se suočilo sa velikim organizacionim, ali pre svega finansijskim problemima. Samo po osnovu odluka Arbitražnog suda klub je zbog ranijeg nesavesnog poslovanja i rada dugovao igračima i trenerima preko 30 miliona dinara. U veoma kratkom roku FK Borac je uz pomoć grada i sponzora uspeo da izmiri obaveze u iznosu od preko 20 miliona dinara, čime je stekao pravo da nastupa u Super ligi Srbije.

Grad Čačak je u tom periodu uložio pozamašna finansijska sredstva kako bi se Gradski stadion u pravoj meri priveo nameni i postao reprezentativni sportski objekat. Zamenjena je travnata podloga na glavnom terenu, izrađen je najmoderniji sistem nalivanja, postavljeni su novi golovi najnovije generacije, nabavljene su nove kućice za ekipe i službena lica, kao i tunel za izlazak igrača na teren. Rekonstruisan je i pomoćni teren koji je ponovo priveden nameni.

Poput mnogih sportskih kolektiva i FK Borac se suočava sa velikim finansijskim problemima. Rukovodstvo kluba ulaže maksimalne napore da što ažurnije servisira svoje obaveze prema igračima, trenerima, zaposlenima i dobavljačima. Igračima prvog tima se u ovom trenutku realno duguje plata za septembar mesec, kao i plata za oktobar koja još nije stigla na naplatu. Otkazivanje obaveza koje igrači imaju prema klubu nije svakako dobro rešenje ni za klub, ni za grad, a pre svega za igrače koji se profesionalno bave fudbalom. Naš klub i grad su se ovim nerazumnim gestom još jednom našli u žiži javnosti u negativnom kontestu.

Iskreno se nadamo da će igrači još jednom shvatiti u kakvoj je situaciji klub i da će pošteno i časno izvršavati svoje obaveze, kako bi u predstojećih šest kola osvojili što veći broj bodova i tako na pravi i sportski način pokazali i sačuvali kako svoj tako i renome kluba čiji dres nose, navodi se u saopštenju.

emmezeta