Почетна / Sport / Bojićeva nova petica – Darko Balaban u Borcu!
Vstss

Bojićeva nova petica – Darko Balaban u Borcu!

Bivši košarkaš večitih rivala u dresu nove ekipe prvu priliku za dokazivanje ima već u subotu, na utakmici sa Beovukom.

Nova akvizicija Borca je Darko Balaban, svojevremeno igrač Parizana i Zvezde! Borac je nakon dužeg i pažljivog traganja za igračem koji igra na poziciji centra konačno pronašao rešenje. Naime, Čačani su na obostrano zadovoljstvo ugovor sklopili sa Darkom Balabanom (28 godina, 210 cm). Ugovor je sklopljen do kraja ove sezone.

Iako je sezona počela pre više od mesec dana, uprava Borca nije želela da požuruje i srlja po pitanju pronalaženja petice. Međutim, na radost navijača iz Čačka konačno je rešen i ovaj problem. Treba naglasiti da je u celoj Evropi teško pronaći dobrog centra, pa taj problem nije zaobišao ni Borac. O razlozima zbog kojih se opredelio baš za klub iz grada košarke, novi igrač Borca je kazao.

,,Prvenstvena želja mi je bila da se vratim na košarkašku mapu Srbije. Prošle sezone sam igrao u Tunisu, a to nije liga koja se prati u našoj zemlji. Treneri i igrači još uvek pamte moje partije dok sam bio član ekipe Smedereva. Cilj mi je da se kroz dva takmičenja koja Borac igra ove sezone pokažem i dokažem. Borac i Čačak sam izabrao zbog košarkaške istorije i tradicije koju imaju ovaj grad i klub”, rekao je Balaban. Darko se novom klubu nedavno priključio, a o atmosferi u timu je podvukao. ,,U Borcu sam nešto više od nedelju dana. Kasnili su neki papiri iz Tunisa, pa se odužilo zaključenje ugovora. Što se tiče atmosfere u klubu, ona je odlična. Upoznao sam se sa trenerom i igračima, a neke od njih sam znao od ranije. Potpuno sam zadovoljan klubom u koji sam došao, ali i grad Čačak mi se veoma sviđa, život u njemu je zaista lep”, zaključio je novi centar Borca.

Uzgred, Balaban je karijeru započeo u ekipi Sport Key, odakle je 2008. godine otišao u Partizan. Sezonu 2010/2011. proveo je u Crvenoj zvezdi. Nakon Zvezde odlazi u ekipu Smederevo 1953, gde je na kraju regularnog dela sezone poneo titulu MVP igrača. Internacionalnu karijeru gradio je u Rumuniji, Makedoniji, Mađarskoj, Grčkoj, Tunisu. Gorostas Borca imaće pravo nastupa već u subotu protiv Beovuka koji stiže u Čačak.
Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović

emmezeta