Почетна / Vesti / Politika / Lako je Bošku Obradoviću
Meridian

Lako je Bošku Obradoviću

SAOPŠTENJE SRPSKE NAPREDNE STRANKE 

Nije lako voditi zemlju posle decenija propadanja, oživeti posrnulu ekonomiju, izbeći bankrot, graditi auto-puteve, otvarati fabrike, uposliti gradjane, popraviti odnose sa svetom, duplirati poverenje gradjana posle dolaska na vlast. Nije lako raditi danonoćno i biti odgovoran za budućnost Srbije, u zemlji u kojoj dežurni kritizeri čekaju svaku priliku da vas stave na stub srama, ispljuju, izvredjaju i vrate se svom ništavilu.

Ali je zato izuzetno lako biti Boško Obradović. Lako je kada ceo život ništa ne radiš, primaš platu iz budzeta, zaposliš celu familuju u javni sektor, nemaš baš nikakvu odgovornost, svima deliš lekcije, vredjaš, pretiš, mrziš, izmišljaš, podvaljuješ, huškaš druge da se fizički obračunavaju za tvoju promociju.

Lako je biti Boško Obradović i optuživati druge ljude da ne smeju pod svojim imenom da izadju na izbore, jer on to najbolje zna. Zna jer se 2012. godine sakrio iza doktora Milana Roganovića koji je bio nosilac lokalne liste Dveri, a onda posle izbora istakao kandidaturu za gradonačelnika. Nije smeo da bude ni protivkandidat Milunu Todoroviću na nedavnim izborima, pa su Dveri imale 3-4 kandidata.

Lako je Bošku Obradoviću da govori o izdaji bivše stranke i osnivanju nove. Ipak on najbolje zna šta znači izdaja, jer je isterao iz stranke osnivače Dveri, braću Tvrdišiće i Vladana Glišića, iza čijeg imena se krio na poslaničkoj listi Dveri 2012. godine kada je rejting ove stranke bio dvostruko veći nego danas. Istu sudbinu izbacivanja iz stranke doživela je i njegova kuma i osnovač Dveri Maša Vujanović, jer se družila sa Boškovom bivšom suprugom. Da ne bude zabune, to nismo rekli mi, već njegova kuma Maša lično.

Lako mu je o preletanju da govori kada u odbornickoj grupi ima bivse radikale, novosrbijance, odbornike koji su mahali zastavama SNS na manjim skupovima (dokumentovano u prilogu), kada po čitavoj Srbiji lokalne odbore Dveri vode bivši naprednjaci, socijalisti, JUL-ovci, URS-ovci(Ivanjica, Nova Varoš, Gornji Milanovac…).

Jedino što mu nije lako i to mu pošteno priznajemo, jeste da opere svoju sramnu prošlost fašiste koji je pisao za Ljotićevski časopis „Nova iskra“ i kao balavi student vredjao i nipodaštavao Dositeja Obradovića i Vuka Karadžiča. Zato svoju tužnu prošlost krije kao zmija noge.

emmezeta