Почетна / Vesti / Kultura / Filmski program Doma kulture
Meridian

Filmski program Doma kulture

MATILDA (Матильда, Rusija, 2017, 130 min)

Primabalerina Boljšoj teatra Matilda Kšesinskaja i poslednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, iliti Nikolaj Drugi, u vrtlogu strasti, umetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora. Izbor srca uvek je ispravan, ali sme li se njime voditi i vladar imperije na kolenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice? “Matilda” je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči o naličju ruskog carskog dvora, poslednjim danima najveće moderne svetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog Boljšoj teatra i ljubavi koja nikada ne umire.

Režija: Aleksej Učitelj
Mihalina Olšanska, Lars Eidinger, Luiz Volfram

Utorak-četvrtak 14-16. novembar
Velika sala u 20:00

13. KIDS FEST – izbor filmova sa novog izdanja omiljenog festivala za decu Kids fest

Ponedeljak 13. novembar
U ŠUMI HAKI-BAKI (Dyrene i Hakkebakkeskogen, Norveška, 75 min) Animirani film. SINHRONIZOVAN. Preporučeni uzrast: 6+

Miševi Klaus Penjač, Morten Drvenko, Mister Zec, i svi njihovi prijatelji, borave u Haki-Baki šumi – mestu divnom za život, ali ipak strašnom za male životinje kao što su miševi. Kad Horas Jež, jedan od predatora pokuša da pojede Mortenovu baku, počinje borba za zakon među životinjama, koji nalaže da sve životinje moraju biti prijatelji!
Režija: Rasmus A. Sivertsen

Utorak 14. novembar
O SOVAMA I MIŠEVIMA (Uilenbal, Holandija, 80 min) Igrani film. TITLOVAN. Preporučeni uzrast: 7+

Kada devojčica Miral reši da povede svoj druga miša Pipipa na kampovanje sa novim odeljenjem, ni ne sumnja da je šuma opasno mesto za malog miša. Pipipa u šumi hvata sova, a Miral je potrebna pomoć od njenih novih drugara.
Režija: Simon van Duseldorp

Sreda, 15. novembar
LUIZA NA OBALI (Louise en hiver, Francuska, Kanada 75 min) Animirani film. TITLOVAN. Preporučeni uzrast: 7+

Poslednjeg dana leta, starica Luiza shvata da je poslednji voz otišao bez nje. Ostala je sama u malom primorskom gradiću, napuštena od svih. Ali, ona će preživeti zimu, suprotstaviti se i prirodi i uspomenama, koje su našle savršenu priliku da joj se pridruže u ovoj pustolovini…
Režija: Žan-Fransoa Lažioni

Četvrtak, 16. novembar
LASTE I AMAZONCI (Swallows and Amazons, V. Britanija, 96 min) Igrani film. TITLOVAN. Preporučeni uzrast: 10+

Kada četvoro dece konačno dobije dozvolu da samostalno kampuju na udaljenom ostrvu usred jezera, njihovoj sreći nema kraja. Ali kada stignu, otkrivaju da možda nisu sami i nastupa borba za vlasništvo nad ostrvom, gde i veština i sreća igraju uloge.
Režija: Filipa Lotorp

Ponedeljak-četvrtak 13-16.novembar
Velika sala u 11:00 (organizovane školske posete) i 18:00

emmezeta