Početna / Vesti / Kultura / U Gradskoj biblioteci otvoren EUteka kutak
Panda dizajn

U Gradskoj biblioteci otvoren EUteka kutak

U Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis” otvoren je EUteka kutak, posebno opremljen deo biblioteke namenjen informisanju građana o Evropskoj uniji.

U Gradskoj biblioteci otvoren EUteka kutak DSC 0035EUteka kutak čine sto, stolica, polica sa EU publikacijama i računar sa brojnim sadržajima koji su korisni za bolje upoznavanje Evrope i Evropske unije. Opremu, kao i dodatni sadržaj u vidu štampanih publikacija i online sadržaja, biblioteci je donirala Delegacija Evropske unije u Srbiji.

EUteka kutak otvoren je u 45 biblioteka širom Srbije, članica istoimene mreže biblioteka, među kojima je aktivna i biblioteka u Čačku.

Biblioteke koje u svom sastavu imaju i EUteka kutak organizovaće, u narednom periodu, programe i aktivnosti koje u fokusu imaju Evropsku uniju, kako bi na taj način pružile relevantne informacije na ovu temu korisnicima. Neke biblioteke će organizovati tribine za studente o programima za besplatno studiranje ili volontiranje u Evropi, pojedine će organizovati debate sa srednjoškolcima o Evropskoj uniji i tome koliko znamo o njoj, neke su odlučile da predstave zemlje članice EU uz podršku njihovih ambasada ili aktivnih kulturnih centara.

U EUteka kutku svi zainteresovani mogu naći raznovrsne publikacije i knjige o EU – od toga kako ova zajednica funkcioniše, preko toga šta koje pregovaračko poglavlje tačno znači do jasnih uputstava za korišćenje fondova EU za preduzetnike, poljoprivrednike, medije, udruženja građana.

emmezeta

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*