Почетна / Vesti / Društvo / BRUKA OSIGURAVAJUĆE KUĆE: Za povredu pluća odšteta 3.720 dinara!
Vstss

BRUKA OSIGURAVAJUĆE KUĆE: Za povredu pluća odšteta 3.720 dinara!

Devojčica iz okoline Čačka se oporavila od povreda koje je dobila od „topovskog udara”, a sada stigla ponižavajuća ponuda osiguravajućeg društva za odštetu za oštećeni grudni koš.

Devojčica M. M. (10), iz mesta Konjevići kod Čačka, zadobila je krajem avgusta povrede grudnog koša i život joj je bio u opasnosti, kada je jedan od gostiju na porodičnom slavlju aktivirao takozvani „topovski udar“.

Ona je sada dobro, međutim, na adresu njenih roditelja stigla je naknada za odštetu na osnovu koje je osiguravajuća kuća devojčici ponudila samo 3.720 dinara.

Na osnovu lekarskih nalaza vidi se da su devojčici bila oštećena pluća i plućna maramica u dužini od osam centimetara i da su prognoze lekara u Čačku bile da će do Beograda teško stići živa. – To je sramota od jedne osiguravajuće kuće koja je u stanju da pošalje neku takvu procenu, iako imaju uredne nalaze lekara gde se vidi da je dete imalo tri operacije i gde joj je život visio o koncu od Čačka do Beograda. Ponudu smo odbili jer je to uvreda za zdrav razum, neko više dobije kad slomi nokat – kaže deda povređene devojčice.
Novosti, Vlade Ilić

emmezeta