Почетна / Vreme / Upozorenje RHMZ: Obilne padavine, na planinama moguć i sneg
Marketing

Upozorenje RHMZ: Obilne padavine, na planinama moguć i sneg

RHMZ objavio je upozorenje za područje Srbije na obilne padavine koje će trajati do 8. oktobra, dok se na višim planinama očekuje formiranje snežnog pokrivača.

U subotu, u centralnim i južnim krajevima i većini mesta očekuje se od 20 do 30 mm kiše, na jugu oko 40 mm za 24 sata, lokalno i više. Na visokim planinama vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

U Srbiji će sutra doći do naoblačenja, mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom iz severnih i
zapadnih krajeva, a tokom dana proširiće se i na ostali deo zemlje. Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo, uglavnom sunčano vreme sa slabim i umerenim južnim i jugozapadnim vetrom. Jutarnja temperatura će biti od 4 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 13 na severozapadu do 21 stepen na istoku i jugoistoku.

I u Čačku će sutra biti oblačno, hladno, povremeno s kišom. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja – od 12 do 14 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 13. oktobra, u subotu se očekuje oblačno i hladno vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa vlažnim snegom. U južnim i centralnim krajevima zemlje očekuju se obilnije padavine, u višim planinama formiranje snežnog pokrivača. Na severu krajem dana prestanak padavina.

U nedelju u većem delu malo i umereno oblačno, suvo i malo toplije. Samo će se na jugu i istoku zadržati oblačno, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom. Posle podne i krajem dana i u ovim krajevima očekuje se prestanak padavina.

Tokom naredne sedmice, biće promenljivo oblačno sa čestim prolaznim naoblačenjima koja će mestimično uslovljavati
kišu.

Temperatura ispod, od sredine sedmice oko prosečnih vrednosti.
B92

emmezeta