Почетна / Zabava / Stray Dogg i Kralj Čačka u komšiluku za vikend
Vstss

Stray Dogg i Kralj Čačka u komšiluku za vikend

Ukoliko vas zanima kvalitetan muzički program, možete ga naći ovog vikenda u našim komsijskim gradovima. Naime, bendovi Stray Dogg i Kralj Čačka nastupaju u petak, 25. avgusta u Gradskom kulturnom centru Užice i u subotu, 26. avgusta u klubu „Ljubitelj“ u Gornjem Milanovcu.

Kralj Čačka (za neke poznat i kao Nenad Marić) je nas sugrađanin. Od 2004. godine bavi se kantautorskim radom pod pseudonimom Kralj Čačka. Kojih deset godina kasnije najzad je izašao na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i svetasinglom „Moj Avatar“. Prvi studijski album „Zemlja snova“ objavio je u izdanju Pop Depresije i Odličnog hrčka. Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju „srpskim Tomom Vejtsom“.

Stray Dogg bend, predvođen kantautorom Dušanom Strajnićem, nastao je 2011. godine u Beogradu. Objavili su tri studijska albuma. Bend je svirao na skoro svim većim festivalima u region, učestvovao je na prestižnim inostranim sajmovima muzike, ali je i rasprodao sale na solističkim koncertima sirom regiona. Stray Dogg svira specifičnu mešavinu roka, folka, popa, amerikane, soula i bluza, a svojim pesmama privukli su pažnju i inostranih izvođača, pa su tako usledile i saradnje sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (pesma ”Time”), kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pesme ”Courting Blues” (Attic Session) i bili joj prateći bend na njenom prvom koncertu u Beogradu.

Cena karte u GKC- u u Užicu je u pretprodaji 200, na dan koncerta 400 dinara, dok ce ulaznica za Gornji Milanovac biti 300 dinara.

emmezeta