Почетна / Vesti / Politika / Tendenciozne i zlonamerne tvrdnje Velimira Ilića
Panda dizajn

Tendenciozne i zlonamerne tvrdnje Velimira Ilića

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacuje tendenciozne i zlonamerne tvrdnje predsednika Nove Srbije Velimira Ilića da je, zbog najavljene posete Saboru trubača u Guči predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, povećan broj policajaca na ovoj manifestaciji.

„Reč je o potpunim neistinama, jer je ove godine tokom Sabora trubača u Guči angažovano čak 272 policijska službenika manje nego 2016. godine. Kao i ranijih godina zbog velikog broja posetilaca koji dolaze na Dragačevski sabor trubača Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima dodatne mere iz svoje nadležnosti kako bi se očuvao javni red i mir i osigurala puna bezbednost svih posetilaca i brojnih turista koji u velikom broju dolaze u Guču“, saopštava Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve da ne zloupotrebljavaju policiju u dnevnopolitičke svrhe i da to koriste zarad sticanja jeftinih poena, jer je osnovni zadatak pripadnika MUP-a očuvanje bezbednosti i sigurnosti građana na svim manifestacijama koje se održavaju u Srbiji.

emmezeta