Početna / Sport / NOVE TENISKE SNAGE Nina, Ivana i Olga vode Srbiju kroz Fed kup

NOVE TENISKE SNAGE Nina, Ivana i Olga vode Srbiju kroz Fed kup

Selektor ženske teniske reprezentacije Tatjana Ječmenica Jevtić je objavila spisak igračica za prvo kolo I grupe Evro-afričke zone za 2017.

Ivana Jorović i Nina Stojanović

Na turniru u Talinu (Estonija), od 6. do 12. februara, za prolaz Srbije u dalje takmičenje Fed kupa boriće se: Nina Stojanović (123. u singlu na VTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radanović (428) i Olga Danilović (909. na VTA listi i 12. na ITF listi).

Bez nekadašnjih perjanica Jelene Janković i Ane Ivanović, i bez Bojane Jovanovski i Aleksandre Krunić, jasno je opredeljenje Ječmenice Jevtić da s novim snagama krene u ovogodišnji ciklus na putu povratka Srbije u svetski vrh. Podsećanja radi, naša reprezentacija je igrala finale Fed kupa 2012. u Pragu, i izgubila od domaćina 1:3.

U Talinu će učestvovati 16 ekipa (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Letonija, Poljska, Portugalija, Srbija i Turska), podeljenih u četiri grupe u okviru kojih će igrati svako sa svakim. Pobednici grupa boriće se u mini plej-ofu iz kojeg će pobednici obezbediti plasman u baraž za borbu za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu. Baraž je na programu 22. i 23. aprila 2017. godine.
Blic

TV Reporter

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.