Početna / Vesti / Društvo / AMSS upozorava: Niske temperature su velika opasnost za vozače

AMSS upozorava: Niske temperature su velika opasnost za vozače

Sneg povremeno umerenog inteziteta večeras pada u većini krajeva Srbije, sem na jugu i jugozapadu zemlje, gde padavina trenutno nema, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na putevima u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi, ili su oni pod mestimično raskvašenim snegom na putu, dok u planinskim predelima treba računati sa ugaženim snegom na kolovozu i preko 5 cm.

Veliku opasnost u saobraćaju tokom večeri predstavljaju niske temperature koje se kreću u rasponu od -8 do -17 stepeni.

Na vozače se apeluje da poštuju sva ograničenja i sve saobraćajne propise. Svaka vlažna deonica predstavlja potencijalu opasnost od poledice ili stvaranje leda, pa ukoliko brzina nije prilagođena, čak i manja od one predviđene u zimskim uslovima vožnje, onda postoji velika opasnost od proklizavanja, ili izletanja vozila sa puta.

Vozači se pozivaju da koriste sigurnosne pojaseve u vožnji, a da na put kreću isključivo odmorni i sa dobrim zimskim pneumaticima.

„Proverite u kakvom stanju su vam lanci, jer zbog ovakvih vremenskih prilika možda ćete biti u situaciji da morate da ih montirate. Zbog ovakvih zimskih vremenskih uslova, uvek imajte dovoljnu količinu goriva u rezervoarima vaših automobila jer su one često uzrok zastoja ili usporene vožnje u ovom zimskim i ledenim danima“, navodi se u saopštenju AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.
Blic

TV Reporter

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.