Početna / Srbija / MEĆAVA OKOVALA JUG SRBIJE: U lančanom sudaru povređeno 18 osoba, stao saobraćaj na autoputu ka Nišu

MEĆAVA OKOVALA JUG SRBIJE: U lančanom sudaru povređeno 18 osoba, stao saobraćaj na autoputu ka Nišu

Nevreme pravi haos na jugu Srbije, a naročito je ugrožen Niš i okolina.

Pripadnici Žandarmerije upućeni su na deonicu auto-puta nedaleko od Niša, kako bi pomogli pripadnicima saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije u izvlačenju putnika i automobila.

Na mesto gde je došlo do lančanog sudara više vozila izašlo je više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije sa neophodnom opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodou.

Jedinice Žandarmerije poslate su po nalogu potpredsednika vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Podsetimo, saobraćaj na auto-putu Beograd- Niš zaustavljen je u oba smera kod petlje Trupale, i u koloni je zarobljeno više autobusa, kamiona, putničkih automobila… Deo saobraćaja se preusmerava starim putem preko Aleksinca, a na deonicu puta upućena je i Žandarmerija. Takođe, na izlazu iz grada kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar, u kome je povređeno je 18 osoba među kojima ima šestoro dece.

– Kod nas u Urgentni centar je dovezeno 18 povređenih. Šestoro dece je dijagnostifikovano i biće prebačena na Dečju hirurgiju. Šestoro odraslih smo zbrinuli sa ortopedskim povredama. Kod ostalih je u toku dijagnostika- izjavio je dr Hadži Bojan Marjanović, načelnik odeljenja Urgentnog centra u Nišu.

Dr Snežana Radivojević, načelnica operativne smene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, rekla je sa su hitne medicinske ekipe iz ovog lančanog sudara zbrinule 16 povređenih, od kojih su petoro deca.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovom lančanom sudaru na izlazu iz Niša, kod zatvora, učestvovalo je tridesetak vozila. Razlog za ovaj sudar je izuzetno loše vreme, kao i to da neko od vozača nije koristio zimske pneumatike. Niška policija nije saopštila detalje o ovom lančanom sudaru u Nišu. Prema tvrdnjama očevidaca saobraćaj je obustavljen zbog čega je formirana dugačka kolona vozila.
Srbija danas

TV Reporter

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.