Почетна / Srbija / MEĆAVA OKOVALA JUG SRBIJE: U lančanom sudaru povređeno 18 osoba, stao saobraćaj na autoputu ka Nišu
Vstss

MEĆAVA OKOVALA JUG SRBIJE: U lančanom sudaru povređeno 18 osoba, stao saobraćaj na autoputu ka Nišu

Nevreme pravi haos na jugu Srbije, a naročito je ugrožen Niš i okolina.

Pripadnici Žandarmerije upućeni su na deonicu auto-puta nedaleko od Niša, kako bi pomogli pripadnicima saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije u izvlačenju putnika i automobila.

Na mesto gde je došlo do lančanog sudara više vozila izašlo je više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije sa neophodnom opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodou.

Jedinice Žandarmerije poslate su po nalogu potpredsednika vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Podsetimo, saobraćaj na auto-putu Beograd- Niš zaustavljen je u oba smera kod petlje Trupale, i u koloni je zarobljeno više autobusa, kamiona, putničkih automobila… Deo saobraćaja se preusmerava starim putem preko Aleksinca, a na deonicu puta upućena je i Žandarmerija. Takođe, na izlazu iz grada kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar, u kome je povređeno je 18 osoba među kojima ima šestoro dece.

– Kod nas u Urgentni centar je dovezeno 18 povređenih. Šestoro dece je dijagnostifikovano i biće prebačena na Dečju hirurgiju. Šestoro odraslih smo zbrinuli sa ortopedskim povredama. Kod ostalih je u toku dijagnostika- izjavio je dr Hadži Bojan Marjanović, načelnik odeljenja Urgentnog centra u Nišu.

Dr Snežana Radivojević, načelnica operativne smene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, rekla je sa su hitne medicinske ekipe iz ovog lančanog sudara zbrinule 16 povređenih, od kojih su petoro deca.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovom lančanom sudaru na izlazu iz Niša, kod zatvora, učestvovalo je tridesetak vozila. Razlog za ovaj sudar je izuzetno loše vreme, kao i to da neko od vozača nije koristio zimske pneumatike. Niška policija nije saopštila detalje o ovom lančanom sudaru u Nišu. Prema tvrdnjama očevidaca saobraćaj je obustavljen zbog čega je formirana dugačka kolona vozila.
Srbija danas

emmezeta