Почетна / Sport / „Košarkaški klub Borac vidim u ABA ligi“
Panda dizajn

„Košarkaški klub Borac vidim u ABA ligi“

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je i sam bio sportista, ali i sportski funkcioner, na početku Nove 2017. godine upriličio je prijem za čačanske sportske novinare od kojih je hteo da čuje sa kakvim se problemima susreću tokom rada i kako lokalna samouprava može da pomogne da bi izveštavanje bilo što objektivnije i transparentnije.

"Košarkaški klub Borac vidim u ABA ligi" IMG 4230Ipak, po prirodi stvari, novinari su od prvog čoveka grada prvo želeli da saznaju kakvi su planovi Čačka za razvoj sporta u novoj godini, pre svega gradskih brendova KK i FK Borac.

“Koliko su Partizan i Crvena zvezda bitni za srpski sport toliko su košarkaški i fudbalski klub Borac važni za Čačak, ali i ceo region. Moramo više investirati u infrastrukturu, ali i same takmičarske ekipe jednog odnosno drugog kluba. U fudbalskom Borcu još nismo počeli da uvodimo reforme, a moramo što pre od Skupštine, UO i tako redom. U KK Borac sve dobro funkcioniše, ali i tu želimo da podignemo stvari na još viši nivo”, otvoreno je progovorio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Uz malu stanku zbog prehlade gradonačelnik je nastavio o ambicijama u vezi sa KK Borac.

“Želimo da u perspektivi stvorimo tim koji će moći da se nosi i takmiči u ABA ligi. Jeste nam cilj izlazak na Jadran zašto da krijemo”.

Ciljevi sa FK Borac su prinudno malo drugačiji.

“Tu moramo finansijski stabilizovati situaciju, naravno i organizaciono. Sve što se ulagalo u infrastrukturu mora da pruži i rezultate, naročito u radu sa mlađim kategorijama. Znači stabilizacija fudbalskog i unapređenje rada u košarkaškom klubu. Znamo da smo bili značajan faktor još u bivšoj košarkaškoj Jugoslaviji, želimo da to ponovo postanemo, ako ne u ovoj onda u sledećoj godini”.

Todorović ne zaboravlja ni školski sport.

“Tu ćemo opredeliti dovoljno novca jer masovnost može da doprinese rastu kvaliteta. Takođe, poznato je da deca već u prvom razredu imaju, zbog nedovoljne fizičke aktivnosti, određene zdravstvene tegobe i to se kroz masovnije sportske aktivnosti mora suzbiti. Mi moramo posebnu pažnju obratiti na decu. Potrebno je i da naša deca imaju prave sportske uzore. Zato smo recimo u košarkaški klub vratili Marka Marinovića Malinu i Đorđa Mićića. Sa njima će napredovati i ostali, mlađi igrači u Borcu. Napredovaće ceo klub”, zaključio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kako nezvanično saznajemo Skupština FK Borac održaće se u februaru, ali pre toga čačanskog superligaša očekuje početak priprema 9.januara odnosno odlazak na Ohrid 23. Ovog meseca. Kako trener Zebri kaže očekuje se I dobar prelazni rok u taboru Crveno-belih.
Mozzart Sport, Đurđe Mečanin

emmezeta