Početna / Vreme / Evo kakvo nas vreme očekuje za Božić

Evo kakvo nas vreme očekuje za Božić

Kiša, sneg, led i veliki minus – u najkraćem je ono što nas očekuje u narednih nekoliko dana. Srbiju će okovati Sibirska zima, a kao najhladniji dan, sa temperaturom i do minus 10 stepeni biće najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

Rebulički hirdometerološki zavod izdao je i upozorenje da nas već od večeras očekuje kiša, koja će ledeti na tlu. U uotrak će tokom dana ta kiša postepeno prerasti u sneg, pa će se do kraja dan svuda zabeleti.

– Od srede će biti malo toplije, ali nam već od večeri stižu nove padavine. naoblačenje sa severozapada donosi nam sneg, koji će tokom noći između srede i četvrka početi da pada. Tokom četvrtka u većini zemlje padaće sneg – objašnjavaju u RHMZ.

Međutim, tada padavine prestaju i nastupa trodnevni ledeni talas, koji podrazumeva da se tih dana temperatura neće dizati iznad nule.

– Ta tri dana biće suvo, ali ćemo u jutarnjim satima imati umeren do jak mraz i izrazito nisku temperaturu. U petak žeiva na termometru u jutarnjim satima biće minus 7 stepeni, a tokom dana biće samo jedan stepen toplije – kažu u RHMZ.

Onda nam sledi Božić, kao najhladniji dan, gde će jutarnja biti i do minus 10, a tokom dana od minus 7 do minus 5 stepeni Celzijusa.

U nedelju, takođe će biti ispod nule, ali ovom danu će se deca najviše radovati, jer će početi ponovo da pada sneg.
Blic

TV Reporter

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.