Почетна / Vesti / Politika / Velimir Ilić objasnio kako je ušao u politiku
Panda dizajn

Velimir Ilić objasnio kako je ušao u politiku

Neko je nosio gajbice, a neko kantice s gorivom pre ulaska u politiku. Barem je tako bilo u slučaju Velimira Ilića, lidera Nove Srbije, koji je to objasnio na slikovit način, odnosno kako je iz želje da „pomogne kupovao političarima gorivo”.

veljo ilic  Velimir Ilić objasnio kako je ušao u politiku 17– U politiku nisam ušao bez ičega. Nakon završenog fakulteta otpočeo sam uspešan biznis i kao ostvaren čovek počeo da se bavim politikom. Sećam se kada sam sponzorisao političare i kupovao im gorivo. Hteli su nešto da učine, a nisu imali ništa, pa sam im pomagao – objasnio je Ilić, koga očigledno i dalje boli što nije bio pozvan na otvaranje dela autoputa na relaciji Ljig-Preljina.

– Nisam bio pozvan na to otvaranje, kao što nisam bio pozvan ni za Avalski toranj. Neko je želeo da ne budem tamo, iako sam ga ja izgradio od početka do kraja. Neko drugi ga je otvorio, a meni su, navodno, zaboravili da pošalju pozivnicu. Predsednik je lično iznenađen što me nisu pozvali – rekao je Ilić u emisiji „Vikend šou” na Televiziji „Hepi“.

O trenutnoj situaciji u Srbiji, lider Nove Srbije nema lepih reči.

– Bruka je da određene institucije ne rade svoj posao. Nijedan premijer ne sme da bude ugrožen. Premijer treba da radi svoj posao, a ne da razmišlja o bezbednosti – rekao je on.
Alo

emmezeta