Почетна / Sport / Podela bodova u Markovici
Meridian

Podela bodova u Markovici

Ovčar je uknjižio novi remi.Prvi u „Gaju“ i peti u tekućoj sezoni. Premda je rival iz Ribnice bio u rezultatskom deficitu veliki deo susreta, ipak je uspeo da izbegne neuspeh u samom finišu. Ako se analizira sled događaja i finalni skor, može se konstatovati da su gosti daleko zadovoljniji ostvarenim. Napomenimo i da su uslovi za igru bili dosta teški (raskvašen teren) ali su igrači pokazali visok nivo fer-pleja i na tome im se može čestitati.

ovcar-karadjordjeOfanzivno su krenuli domaći. Na isteku 2. minuta zatresla se mreža Nikole Košanina. Napad je počeo Marinković,zatim uposlio Simeunovića na desnom boku,on idealno centrirao na drugu stativu, gde loptu prihvata Kovačević i pogađa sa 7-8 metara. Rezultat 1:0. Koji trenutak kasnije,gotovo istovetna akcija sa desne strane nije rezultirala pogotkom, usled nešto lošijeg završnog pasa. Nastavio je domaćin sa atacima i novu priliku stvorio u 33. minutu, no Petar Šibinac ne pogađa sa ivice kaznenog prostora. Košanin izlazi kao pobednik. Prvi udarac ka Ostojićevom golu beležimo deset minuta pre kraja prvog dela. Kosovac pokušava glavom – bez rezultata. Na drugoj strani Glavonjić biva neprecizan, takođe glavom,nakon dobrog centaršuta agilnog Marinkovića. Sve se zbilo u 45. minutu.

Drugi deo donosi drugačiju sliku na terenu. Karađorđe postepeno uspostavlja ravnotežu i znatno češće ugrožava protivnički gol. Pokušaj iskusnog Milevića iz 58. minuta, osujetio je Ostojić. Pomenuti udarac glavom, bio je uvod u seriju povoljnih situacija za tim Mila Vuletića. Odličnu priliku za pogodak,ne koristi ni Arsenijević. Oštro je tukao sa desetak metara, tik pored leve stative. Igrao se 69. minut. U 81. minutu Šarac ne uspeva da donese izjednačenje. Našao se oči u oči sa Ostojićem, nekih 5-6 metara od gola, ali je pouzdani čuvar mreže „ušao u šut“ i sačuvao mrežu. Ipak, pet minuta pre isteka regularnog toka, Milević donosi bod svom timu. Ribničani su izveli prekid sa leve strane, lopta uz dosta sreće dolazi do kapitena gostiju, koji ne greši iz neposredne blizine i poravnava na 1:1. Malo je vremena preostalo da bi domaći uzvratili. Međutim, moglo je doći do promene u 93. minutu. Slobodan udarac za Ovčar, sa dvadesetak metara, odlično je izveo Diković ciljajući donji desni ugao. Ali, još jednom odlični Nikola Košanin pokazuje svoje kvalitete i neutrališe izuzetno neugodan šut, za konačnih 1:1.

emmezeta